Öntözőrendszer alkatrészek értékesítése

öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Tisztelt leendő vásárlónk és partnereink! Cégünk a piaci igényeket felmérve, létrehozta webáruházát melyet folyamatosan figyelünk és töltünk fel. Jelenleg a négy világmárka termékeit kínáljuk kedvező áron: Hunter, Signature, Rain-bird és Toro. Csatlakozók területén az Irritec termékeket, kpe csövekből pedig kiváló minőségű magyar gyártású termékeket forgalmazunk. Szivattyúból a Grundfos, ZDS, Pedrolló termékeit kínáljuk, amelyek több mint 10 éves öntözőrendszer telepítést követően nálunk is bizonyítottak megbízhatóságukról. A kedvezőbb beszerzést követve kedvezményeinket a vevőink felé átadva, folyamatosan csökkentjük árainkat. Mindemellett ingyenes szaktanácsadással kedveskedünk leendő és meglévő vásárlóinknak. Kérem, nézzen körbe nálunk, jó böngészést kívánunk!

Kérjük tekintse meg a webáruházunk ajánlatait vagy töltse le öntözőrendszer árlistánkat (Nelson, Hunter, Rainbird,Toro)!

nelson turbina, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Szórófejek:

A szórófejek a víz nyomásának hatására emelkednek ki a talajból, majd az öntözés végeztével visszasüllyednek oda. Három fő típust különböztetünk meg:

Mp-rotátor:

A fúvókán keresztül kilépő vízsugár a rotort hajtja, melynek állandó sebességéről egy szilikon géllel töltött fék gondoskodik. Különleges, kettős vízáram szabályzású szórófej. A szórási szög méretétől és a szórási távolságtól függetlenül az intenzitás állandó. Mivel az intenzitás azonos, így a kijuttatási egyenletesség romlása nélkül lehet a különböző beállításokat, szórási távolságokat egymással keverni. A kapható három család (MP 1000, MP 2000, MP 3000) 2,7- 9,1 m szórási sugarat fed le. Spray szórófej házba szerelhető.

Spray szórófej:

Állítható és fix szórásképű fúvókákkal. A szórási kép 0-360° között állítható, felső szűrővel szereltek, a kiemelkedés 5 (2″), 10 (4″) 15 (6″), vagy 36 cm (12″). Csatlakozási méret B 1/2″, üzemi nyomás 1,4-3 bar közötti.

Rotoros szórófej:

A fej a belül elhelyezett turbina hatására 360°-ban körben, vagy 40°-360° között szektorosan forog, a szórási távolság és a kijuttatott vízmennyiség a fúvókák kiválasztásával szabályozható, működésük zajtalan. Csatlakozási méret B 3/4″-1″, alsó szűrővel és opcionálisan antidrén szeleppel szereltek, üzemi nyomásuk 1,4-6,0 bar közötti. A szórófejek lehetnek kiemelkedők (pop up, 10 és 30 cm). A különböző sorozatú szórófejek szórási távolsága eltérő (10-30 m), ezt a felhasználási szempontok szerint kell kiválasztani. Salakos teniszpályákhoz az intenzív koptatás elkerülésére acéltestű szórófejeket telepítsünk. A szórófej teteje különböző kialakítású lehet. Az egyszerű, rugalmas gumilapon túl lehetséges műfüves és élő gyeptéglás takarású változat beépítése is. Felhasználási területük kertek, parkok, sportpályák öntözése.

nelson automata, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Vezérlő:

A vezérlőautomatika működteti az öntözőrendszert, gondoskodik a rendelkezésre álló vízmennyiség elosztásáról. A vezérlő feladata az öntözési zónák egyenkénti, egymást követő kapcsolása – program szerint nyitja és zárja a mágnesszelepeket. Beállíthatjuk, hogy mely napokon, mikor, mennyi ideig öntözzön a rendszer – a beállított időpontban és időtartamra automatikusan indítja az öntözést. Fogadja az esőérzékelő jelét.

esőérzékelő, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Esőérzékelő:

Esős időben letiltja az öntözőrendszer működését, érzékenysége szabályozható, így beállíthatjuk, hogy mennyi csapadék esetén tiltsa le az öntözést. Felépítésük egyszerű, használatával elkerülhető a túlöntözés kertünkben.

Mágnesszelepek:

mágnesszelep, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

A rendszer fontos elemei az elektrohidraulikus szelepek, amelyek az egyes zónák vízellátását biztosítják. A mágnesszelep a hozzá csatlakozó csövekkel és szórófejekkel együtt egy-egy öntözési zónát alkot. A kertöntözési gyakorlatban a 24 V AC feszültséggel működő típusok terjedtek el. Általában lehetőség van a kézi vezérlésre is. A szelep működtetéséhez minimálisan 0,7 bar nyomás és a be- és kimeneti oldal között nyomáskülönbség szükséges. Amennyiben a nyomáskülönbség kicsi, a működés bizonytalan. A mágnesszelep biztosítja, hogy mindig tökéletesen induljon-zárjon az adott öntözési zóna, ezért kerüljük az olcsó, megbízhatatlan szelepeket.

csöpögtető, csöpögtetőcső, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Csepegtető cső:

Tujasorok, kúszócserjék, virágágyások öntözésére használható csövek, amelyekben 30, 50, 100 cm helyezkednek el a csepegtetőtestek és gondoskodnak az egyenletes vízadagolásról. A csepegtetőtest egy labirintus, amelybe a csőből lép be a víz és a szabadba távozik. 20, 16 mm-es csőátmérővel kaphatók. A csepegtetőcsöveket rendszerint a talajra kell fektetni. A talajba fektetésre speciális ROOTGUARD változatot fejlesztettek ki, mely megakadályozza a gyökér behatolását a csepegtető elembe.

cső, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

LPE, KPE csővezeték:

A kemény polietilén (KPE) és a lágy polietilén (LPE) csővezeték, alacsony árának, könnyű kezelhetőségének, korrózióállóságának köszönheti népszerűségét. A kereskedelmi forgalomban az átmérő mindig külső méretet jelenti. Több átmérőben gyártanak KPE, LPE csövet, a leggyakrabban használt méretek kiskertekben 20mm, 25mm, 32mm.

KPE cső, LPE cső, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

LPE és KPE idomok:

A KPE és LPE idomok segítségével összeköthetjük a csöveket, ill. a csővezetékkel a mágnesszelepeket, szórófejeket, és egyéb alkatrészeket. Könnyen szerelhető, szükség esetén bontható kötéssel kapcsolódnak egymáshoz.

megfúrós idom, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Megfúrós idomok:

A megfúrós idomokat rendszerint arra használjuk, hogy egy nagyobb csővezetékről (gerincvezeték) egy kisebb átmérőjű csőre lecsatlakozzunk a gerincvezeték elvágása nélkül.

Menetes idomok:

menetes könyök, menetes idom, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

A menetes idomok segítségével különféle menetes alkatrészek egymás közötti kapcsolatát tesszük lehetővé. Egyszerűen szerelhető, szükség esetén bontható kötéssel kapcsolódnak egymáshoz. A tömítettséget általában teflonszalaggal biztosítjuk.

szelep, szeleposztó, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Szeleposztók:

A szeleposztó rendszerint a talajfelszín alatt elhelyezett műanyag szelepdobozba van. Szeleposztók segítségével a nyomóvezetéken (betáp) érkező vizet osszuk szét a szelepekhez. Az osztók csatlakozó mérete általában hollanderes 1″-os.

szűrő, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Szűrő:

A szűrők feladata a vízben jelenlevő úszó, lebegő fizikai szennyeződések összegyűjtése. A szórófejek, mágnesszelepek járata, csepegtető csövek esetében az elemek átmérője kicsi, így az eltömődés megakadályozására finom szűrőre van szükség.

szivattyú, szivattyútelepítés, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Szivattyú:

A jó minőségű szivattyú az egyik legfontosabb eleme az öntözőrendszernek, kútból víznyerésre és alacsony nyomás esetén nyomásfokozásra használjuk
mindig presscontrollal szereljük hogy elkerüljük a szárazon futást, három fajtája a következő:  felszíni, mély-kút és ásott-kút  szivattyú.

szelepdoboz, szelep, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Szelepdoboz:

Műanyagból kialakított szelepdoboz melyben a mágnes-szelepeket helyezünk el. Ez a földbe süllyesztett masszív kialakítású doboz erős, a terhelést jól bírja. Telepítéskor állítsuk a gyep síkjába és zöld tetejével belesimul a környezetbe. Velük egyszerűen megoldható a szelepek, csapok elhelyezése a talajban.

vízkonnektor, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Vízkonnektor:

A vízkonnektor segítségével úgy tudunk kivenni a hálózatból vizet, hogy nem a hagyományos merevcsöves csapot választjuk, mert ezek nem is esztétikusak és akadályoznak minket a mozgásban és a gyep ápolásában. (A hagyományos csapok általában a gyerekek fejmagasságában helyezkednek el, ezért balesetveszélyesek lehetnek!)

vezérlőkábel, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Vezérlőkábel:

A vezérlőkábel segítségével kötjük össze a vezérlőautomatikát és a mágnesszelepeket. Száraz és nyirkos helyiségekben, közepes mechanikai igénybevétel mellett, mérés-, vezérlés-, és szabályozástechnika csatlakoztatására és összekötésére használjuk.

vízmentes csatlakozó, csatlakozó, öntözés, kertöntözés, öntöző rendszerek, automata öntöző rendszerek, öntözőrendszerek

Vízmentes csatlakozó:

A vízmentes csatlakozókkal általában a szelepdobozban a mágnesszelepeket kötjük össze a vezérlőkábellel. A szilikonzsírral töltött csatlakozó vízmentes kötést tesz lehetővé.